Ana Petrić

Govor s predstavljanja Ane Petrić kao kandidatkinje Platforme Budimo grad za zamjenicu gradonačelnice Varaždina

– U protekle dvije godine, koliko većina nas iz platforme Budimo grad surađuje i bori se, vidjela sam da nas povezuju isti motivi i isti interesi. Međutim, svatko od nas imao je drugačiji povod zašto se odlučio angažirati. Osobno sam u svom profesionalnom radu imala priliku vidjeti način na koji se vodio grad do 2011. godine. U to je vrijeme istinu, onako orvelovski, isključivo predstavljalo ono što je govorio gradonačelnik. A on je jedan mjesec govorio jedno, dok bi za par mjeseci govorio sasvim suprotno. Istina je bila ono što je u tom trenutku ekonomski i politički bilo oportuno za gradonačelnika i njegove suradnike. Interes grada i svih građana Varaždina nije se u tome mogao prepoznati.


– Takvo postupanje ponavlja se i u posljednje 4 godine. Međutim, u ovom mandatu takvo je postupanje dodatno začinjeno. Čime? U prvom redu bezobzirnim obračunima s neistomišljenicima, zatim krajnje vulgarnim i prostačkim ophođenjem te pritiscima na sve koji se usude javno istupiti. Upravo takvo vođenje našeg grada pokazalo mi je da nema više mjesta za onu ‘pametniji popušta’. Godine kad se tiha i kulturna većina Varaždinaca povlačila pred arogantnim bezobraznim siledžijama i lažljivcima trebaju završiti.


– Želja mi je da zajedno s Dubravkom i ostalim vrijednim članovima platforme, pokažemo našim sugrađankama i sugrađanima da postoji alternativa. Alternativa koju svi priželjkuju. Alternativa koja njeguje one vrijednosti koje se kao Varaždinci odmalena ponosimo. Poštenje, integritet i uljuđenost. Želimo pokazati svima da u Varaždinu postoje ljudi kojima je obraz i čast daleko važniji od bilo kakvih provizija i pozicija.


– Možda bih se osobno u nekom drugom trenutku još lakše odlučila na ovaj korak, ali kako je Dubravka rekla, smatramo da se prave osobe ne prepoznaju u lakim, već u izazovnim trenucima. Uskoro ćemo izaći s našim programom na kojem radimo proteklih nekoliko mjeseci.