Govor netolerancije kao komunikacijska vještina

Drago nam je da našim aktivnostima potičemo gradsku vlast na komunikaciju s građanima. Samo par dana nakon što smo izašli s anketom o zadovoljstvu upravljanja gradom Varaždinom, i Grad je pozvao građane da svojim prijedlozima i idejama unaprijede kvalitetu života u gradu. Slučajnost? Mislimo da nije.

Nas ne smeta što gradska vlast „kopira“ naše inicijative ako time poboljšavamo život u našem gradu. Ali ne možemo preći preko neistina i dezinformacija koje gradonačelnik kontinuirano „prodaje“ javnosti. Izjaviti da Grad Varaždin ima ‘najbolji sustav komunikacije s građanima u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire’ može samo osoba koja ili svjesno laže ili je odlutala iz stvarnosti. Pritisci, prijetnje, omalovažavanje, tužbe protiv građana postale su varaždinska svakodnevica pod vlašću Ivana Čehoka.

Međutim, sada gradonačelnik želi da javnost zaboravi kako je svojim javnim nastupima promovirao govor netolerancije, vrijeđanja, omalovažavanja i ponižavanja te klevetanja sugrađana koji se usude kritizirati njegovu vlast.

Gradonačelnik želi da građani zaborave da ih je nazivao patuljcima, zgubidanima, nesposobnima, narkomanima, dilerima, nasilnicima, fušerima, balavcima, samozvanim stručnjacima, glumcima koji fufljaju po predstavama itd.

Gradonačelnik sada želi da građani zaborave da i službena Facebook stranica Grada Varaždina već duže vrijeme njeguje, u najmanju ruku, neprimjereni i svađalački ton komunikacije čim se pojavi neki kritički intonirani upit ili objava.

Gradonačelnik također želi da građani zaborave da je unatrag tri godine uporno lagao da nema nikakve lažne profile putem kojih vrijeđa svoje protivnike.

Gradonačelnik želi da građani zaborave da je on uređivao Facebook stranicu “Varaždinci za Čehoka” s koje se vrijeđa, prijeti i omalovažava. Stranicu s koje ste nazivani autističnima, jadnicima, govnima, luzerima, dupeglavcima, primitivcima, narkomanima, samo da navedemo nekoliko čak ne i najgorih, primjera.

Gradonačelnik želi da građani zaborave da je jedan od najuvredljivijih sudionika rasprava s kritičarima Ivana Čehoka i famozna VAGA koja je upućivala pljuvačke, uvredljive, šovinističke i zlonamjerne komentare svima koje okarakteriziraju kao opasnost za gradsku vlast.

Na izborima u svibnju ove godine imat ćete priliku odgovoriti na pitanje: Da li je to grad kakav želimo, da li ovakvo ponašanje predstavlja vrijednosti našeg Varaždina čijim građanskim duhom, tradicijom i kulturom se toliko ponosimo? I da li se i dalje možemo predstavljati kao grad kulture kada imamo gradonačelnika koji je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora i koji svojim nekulturnim i nedopustivim izjavama te lažnim objedama srozava razinu komunikacije u javnom prostoru?