MOŽEMO! podržava Budimo grad

Možemo – politička platforma i njeni saborski zastupnici Sandra Benčić i Vilim Matula izrazili su danas u Varaždinu svoju podršku „Budimo grad“ i našim kandidatkinjama na lokalnim izborima Dubravki Novak i Ani Petrić.

Naše dvije platforme dijele sličan put. Započeli smo kao građanski aktivistički pokreti koji su upozoravali na koruptivne, štetne i sumnjive poslove dva gradonačelnika koji su postali sinonim za korupciju i bezakonje. S vremenom smo prerasli u politički pokret koji se bori za drugačiju Hrvatsku, za pošteno i pravedno društvo.

Upravo radi toga izuzetno smo sretni i ponosni što su predstavnici Možemo došli u Varaždin pružiti nam podršku u našoj zajedničkoj borbi za transparentnom, odgovornom i poštenom vlašću koja će uključiti struku i građane u donošenje odluka o problemima i temama koji ih se tiču.

DUBRAVKA NOVAK

Možemo! je u nama prepoznao borbu i zalaganje za iste ciljeve i iste postulate kojima želimo da se vodi grad, odnosno država. Važna nam je odgovornost i transparentnost u javnim natječajima, zapošaljavanju, a posebno u proračunu. Vezuje nas i participativnost i uključivanje građana u oblikovanje proračuna i donošenje odluka. Također smatramo da je važna struka te želimo vladanje gradom zamijeniti upravljanjem. Želimo društvo bez korupcije, nepotizma, namještenih natječaja, manipulacija te želimo i neovisne medije. Ne sumnjam da ćemo u budućnosti i dalje surađivati na brojnim projektima na dobrobit i Varaždina i cijele zemlje.

SANDRA BENČIĆ

Naš politički DNA je zapravo isti. Mi smo se godinama okupljali oko lokalnih problema koji muče građane te smo se pokušavali zajednički boriti protiv korupcije s jedne strane i za bolje upravljanje s druge strane. Nakon dugog niza godina građanske borbe uvidjeli smo da bez izlaska na političku scenu i preuzimanja upravljanja tim gradovima nećemo daleko doći jer su korupcijske hobotnice toliko čvrste i toliko jake da ih zaista samo kroz borbu u političkoj areni možemo skinuti. Sretni smo što postoji ekipa koja je neucjenjiva, nije umočena u korupcijske afere i koja može ponuditi i nudi puno bolji model upravljanja gradom. Jer Varaždin to zaslužuje i mora se othrvati korupcijskoj hobotnici koja i ovdje postoji. Moramo izabrati one ljude koji će ostvarivati javni interes, a ne vlastiti privatni interes ili interes nekog polukriminalnog miljea.

VILIM MATULA

Zadovoljstvo mi je biti ovdje i želim reći samo jedno: Zbudimo se i budimo grad. Potpuno ista stvar je i u Zagrebu, potpuno ista priča. Pokojni gradonačelnik Zagreba zajedno s HDZ-om, kao što i ovdje gradonačelnik Čehok zajedno s HDZ-om i nekolicinom nazovi poslovnih ljudi, zaguti sve, i druge moguće poslovne ljude i sve ljude koji rade i žele živjeti od svog rada. Ne dopustite to, imate mogućnost na lokalnim izborima, izaberite Budimo grad – zaključio je Vilim Matula.