Trakošćanska_4

Nakon još jednog burnog dana u Trakošćanskoj ulici, gdje je nastavljena devastacija zelenila uz prisutnost hrabrih, upornih i aktivnih zaštitnika breza – stanara Trakošćanske s kojima su bili i neki članovi naše platforme i dragi prijatelji iz udruge VBS i GI Varaždinsko smeće, želimo vas izvijestiti o još nekim radnjama koje smo jučer poduzeli:

1. Gradu Varaždinu uputili smo poziv za hitnu obustavu radova u Trakošćanskoj ulici sve dok se građanima Varaždina javno ne predoče:

• zapisnici sa sastanaka s predstavnicima stanara
• podaci o tome tko je i u čije ime dao suglasnost stanara na projekt
• idejno rješenje odnosno građevinski projekt za izgradnju parkirališta
• sve dozvole koje je Grad Varaždin ishodio od nadležnih institucija za konkretne radove

Tek po javnoj objavi tražene dokumentacije bit će moguće utvrditi jesu li dosad izvedeni radovi zakoniti i sukladno pravilima struke, te će se moći utvrditi kakvi su točno radovi predviđeni za daljnje izvođenje.

2. Naša kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Ana Petrić podnijela je prijavu građevinskoj inspekciji zbog mogućeg nezakonitog građenja u Trakošćanskoj ulici s pozivom na HITNO i NEODLOŽNO postupanje iz razloga što je nedvojbeno u tijeku izvođenja dosad izvedenih radova došlo do kršenja propisa koji su rezultirali u rušenju dva stabla breze, i nužno je hitno radove zaustaviti kako isti ne bi rezultirali daljnjom devastacijom.

3. Naša je kandidatkinja za gradonačelnicu, Dubravka Novak, bila pozvana dati izjavu o aktualnom problemu u Trakošćanskoj za Regionalni dnevnik – HRT2.

Kompletan tekst poziva Gradu na obustavu radova i prijave građevinskoj inspekciji u privitku.