Za fontane ima, za transparentnost i čist zrak – nema

Dragi sugrađani,

članovi naše platforme sudjelovali su u savjetovanju s javnošću vezano uz nacrt proračuna Grada Varaždina za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu. Stavili su nekoliko kvalitetnih i lako ostvarivih prijedloga, čija realizacija bi značajno podigla kvalitetu života u Varaždinu. Svi naši prijedlozi su ODBIJENI. Obrazloženje odbijanja prijedloga možete vidjeti uz fotografije ove objave.

Zapitajte se samo jedno – želite li gradsku vlast kojoj nije problem povećati trošak održavanja fontana za 700.000,00 kuna, a problem joj je izdvojiti 200.000,00 kuna za dvije mobilne stanice za praćenje kvalitete zraka ili 75.000,00 kuna (za tri godine!) za implementaciju nezavisnog i provjerenog sustava transparentnog prikaza trošenja proračunskog novca.

Ako, kao ni mi, nemate dvojbi oko odgovora na to pitanje, Vaš glas će se čuti 17. svibnja ove godine na biralištima u Varaždinu.

Budimo grad koji sluša svoje građane!

IVAN OBADIĆ:

Odbijeno uz obrazloženje “Na stranici otvoreni.varazdin.hrGrad Varaždin će i dalje razvijati besplatne servise za građane u smjeru razvoja otvorenog proračuna. Razvoj platfoRme je volonterski i trenutno nema potrebe za osiguravanjem sredstva u Proračunu.”

Naravno, jer sustav kojeg razvijaju Avar&ekipa, iz kojeg se uopće ne može vidjeti kome je i koliko plaćeno – to je sustav po mjeri ove netransparentne (da budemo blagi) garniture na vlasti.

NIKOLA KUMEK:

Grad Varaždin postupa u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti zraka („Narodne novine“ br. 127/19) i podzakonskim propisima. U slučaju da se ostvare pretpostavke za postavu novih mjernih mjesta za praćenje kvalitete zraka predložiti će se donošenje odgovarajućih akata i osiguranje sredstava u proračunu. Predlažemo im da pogledaju vikendom kroz prozor u smjeru VIS-a ili Univerzalove energane.

DUBRAVKA NOVAK:

Grad se o ovom prijedlogu nije očitovao.

ANA PETRIĆ:

Ni o ovom prijedlogu, grad se nije očitovao.

ROBERT BOROVIĆ:

Prijedlog je odbijen, a obrazloženja zašto učitelji u produženom boravku nemaju ugovore na neodređeno vrijeme – opet nema.

TENA RAK:

Odbijeno uz obrazloženje da je “…u tijeku planiranja Proračuna održana koordinacija predsjednika mjesnih odbora. Prijedlozi s navdene koordinacije su uvršetni u Proračun.”

Koji su to prijedlozi, tko ih je stavio, kolika je njihova vrijednost – o tome nema ni riječi.