Zašto je gradonačelnik Čehok prvo poskupio komunalnu naknadu za 25 posto, a sada želi i mjesečnu naplatu umjesto naplate svaka tri mjeseca

U tijeku je javno savjetovanje povodom prijedloga izmjene Odluke o komunalnoj naknadi Grada Varaždina. Savjetovanje se provodi u vremenu od 20. studenog do 9. prosinca ove godine, a stupanje na snagu izmijenjene Odluke predviđeno je za prvi dan nadolazeće godine.

Pozivamo vas da se uključite u savjetovanje putem obrasca dostupnog na internetskoj stranici Grada Varaždina: https://varazdin.hr/savjetovanje-s-javnoscu-2020-godini/

Što se i zašto predlaže izmijeniti?

Za većinu građana najinteresantnija stvar koja se mijenja je plaćanje naknade mjesečno umjesto dosadašnjeg kvartalnog plaćanja. Grad u službenim dokumentima kao razlog za izmjenu navodi „olakšavanje plaćanja komunalne naknade“. Detaljnijeg objašnjenja zašto bi građanima svakomjesečno plaćanje bilo lakše od kvartalnog – nema.

Zato smo se mi upitali koje su prednosti, a koje negativne strane ovakve izmjene?

Nedostaci za građane ogledaju se u tome da će za tekuću godinu prvu ratu komunalne naknade morati platiti već 25. siječnja, drugu 25. veljače, treću 25. ožujka itd., umjesto da prvu ratu plate tek 25. travnja. Građani će primati više računa, što znači i više naknada za obradu naloga za plaćanje. Primjerice, ako plaćate internetskim bankarstvom, umjesto 8 kn godišnje (4x2kn), banci ćete platiti 24 kn godišnje (12x2kn). Isto tako, prije ste beskamatno mogli tijekom kvartala koristiti iznos namijenjen za komunalnu naknadu, a sad ćete taj iznos plaćati u gradsku blagajnu svakog mjeseca. Ne vidimo na koji način će se time za građane pojednostaviti plaćanje.

Za Grad nam pada na pamet više negativnih posljedica. Kao prvo, nepotreban dodatni posao. Naime, za sve obveznike plaćanja komunalne naknade Upravni odjel za komunal morat će izraditi nova rješenja, tek nešto više od godine dana nakon što smo primili nova rješenja kojima je komunalna naknada povišena za 25%. Ta nova rješenja će morati biti poslana obveznicima, koji imaju pravo žalbe. Ako žalbe budu izjavljene, gradski službenici će ih provjeriti i dostaviti na rješavanje drugostupanjskom tijelu. Umjesto dosadašnja 4 virmana za plaćanje, na godišnjoj razini morat će se izraditi i ispisati njih 12 po obvezniku. Nove rate znače i preko 165.000 knjiženja uplata u sustavu. A gomilaju se i poštanski troškovi – samo za dostavu novih rješenja Grad će potrošiti preko 240 tisuća kuna (21000 obveznika x 11,5 kn)!

Jedina stvarna prednost izmijenjene Odluke za Grad je da će do travnja 2021. godine u gradskoj blagajni biti više novca. Kako se u svibnju održavaju lokalni izbori, to bi značilo da će aktualna gradska vlast imati više sredstava kojima će, kao i uvijek u predizborno vrijeme odjednom održavati, obnavljati i graditi… Vjerujemo da je upravo to razlog ove izmjene!

Naša Platforma smatra da se gradski akti ne bi smjeli donositi i/ili mijenjati na dnevnopolitičkim temeljima i biti motivirani interesima pojedinaca, već javnim interesom. Osnova svake odluke trebala bi biti promišljena, planirana i argumentirana, potkrijepljena analizama i stvarnim potrebama građana, u cijelosti lišena populističkih motiva. Kao razlog za izmjenu neke odluke ne bi se smjelo navoditi „jer su građani to tražili“ (sjećamo se riječi gradonačelnika kod izmjene odluke o parkiranju) ili „zato jer je tako lakše“.

U suprotnom dolazimo do situacije da se gradski akti mijenjaju i više puta godišnje, gradski se vijećnici zatrpavaju bespotrebnim temama na Gradskom vijeću, pri čemu one najbitnije i često presudne teme prolaze nezapaženo. Ishitrene odluke za kojima nema stvarne potrebe i koje se argumentiraju nepostojećim razlozima, ne bi u Gradskom vijeću trebale doživjeti potporu i odobravanje. Izbjegavanjem mijenjanja odluka bez promišljenog i sveobuhvatnog pristupa lakše bi se vratilo povjerenje građana u rad institucija te bi se legitimna očekivanja građana češće poklapala sa stvarnim stanjem.

Zbog navedenih razloga građanska platforma „Budimo grad“ se protivi izmjeni Odluke, te pritom podsjeća građane da je komunalna naknada unazad 20 godina povećavana isključivo kada je g. Čehok bio gradonačelnik, i to ukupno za 130%!

Svakako smo za to da se uvede što učinkovitiji sustav plaćanja i naplate komunalne naknade, da se poduzimaju pravodobne i za sve obveznike jednake mjere naplate, a prije svega da se sredstva prikupljena plaćanjem komunalne naknade troše potpuno transparentno i na održavanje komunalne infrastrukture gdje je to građanima uistinu najpotrebnije.

Također, danas je moguće u radu lokalne samouprave implementirati informatička rješenja koja bi nepotrebnim učinila slanje uplatnica poštom, a građanima omogućila da u svakom trenutku mogu vidjeti stanje ne samo svojih obveza prema Gradu, već i status bilo kojeg svog upita ili zahtjeva prema gradskim tijelima. Zalagat ćemo se da se takav sustav „Pametnog grada“ implementira u idućem izbornom ciklusu.