Besplatna su samo predizborna obećanja

DUBRAVKA NOVAK, kandidatkinja Platforme BUDIMO GRAD za gradonačelnicu Varaždina:

“Političke poruke mojih konkurenta prilično su raznovrsne. Posebno su zanimljive one koje obećavaju besplatne usluge i obilna darovanja… Ništa nije besplatno. Gradski proračun čini naš zajednički novac koji smo svi mi prvo u našu zajedničku blagajnu uplatili. Kako će on biti utrošen, ovisi o onome tko će u budućnosti obnašati vlast.

Neki će u odlučivanje o tome uključiti građane, poput platforme Budimo grad, a neki neće. To je bitna razlika. Hoće li moji konkurenti, pobijede li, zaista učiniti besplatnim vrtić za sve vrtićarce, besplatnu užinu i besplatni produženi boravak (uz besplatne udžbenike) za sve varaždinske osnovnoškolce, a umirovljenicima po 1000 kuna? Svi već imamo iskustava s predizbornim obećanjima i postizbornim ostvarenjima. Dobro znamo da su samo predizborna obećanja besplatna. Rekla bih neodgovorno i olako rasipanje praznih, populističkih riječi.

Budimo grad ne obećava ništa što neće moći ostvariti. Zalagat ćemo se za kvalitetnu uslugu po najpovoljnijoj cijeni. Ali, prvo treba vidjeti što nam financijski „ostavlja“ još uvijek aktualna „vlast“. Bez toga, sve je bespredmetno.”