Mandat koji je p(r)okazao svu jalovost Čehokove politike

Najavljujući kandidaturu za novi mandat na mjestu gradonačelnika Varaždina, Ivan Čehok se osvrnuo na svoj aktualni mandat i navodna “najveća ulaganja” koja su provedena. Izgleda da su građani posljednje četiri godine gledali jedan sasvim drugačiji mandat od onog kakvim ga doživljava Ivan Čehok.

Mandat koji je p(r)okazao nesposobnost gradonačelnika da riješi ijedan problem, od bala ili Kučanske rampe do kontrole kvalitete zraka. Zašto? Jer se gradonačelnik i njegova gradska vlast ne vodi javnim, nego nečijim privatnim interesima.

Mandat koji je p(r)okazao da gradonačelnik naprosto ne zna raditi po zakonu, bilo da govorimo o izgradnji biciklističke staze, izgradnji rotora, ili najobičnijem poštivanju Zakona o pravu na pristup informacijama, bilo da govorimo o ozbiljnim pitanjima poput rješavanja bala, gdje se željela na netransparentni način, skriveno od očiju javnosti progurati integralna nagodba.

Mandat koji je p(r)okazao da gradonačelnik nije sposoban voditi grad bez da ga zaduži kao Grčku (što je napravio i do 2011. godine kada je grad ostavio bez novaca i u ogromnim dugovima). Nikada u povijesti Varaždin se nije zadužio kao u ove četiri godine, a da su koristi od tog zaduživanja zanemarive jer će se ovim ogromnim zaduženjem okoristiti pojedinci bliski gradonačelniku na temelju upitnih ugovora. Da li treba podsjećati da je gradonačelnik uz to drastično povećao račune za komunalnu naknadu i komunalne usluge?

Mandat koji je p(r)okazao u potpunosti neprimjerenu i uvredljivu retoriku nedostojnu doktora znanosti i gradonačelnika grada kulture. Mandat koji je p(r)okazao svu količinu otvorenih laži i manipulacija koje je naš aktualan gradonačelnik spreman bez ikakve trunke savjesti izgovoriti.

Mandat koji je p(r)okazao da se na našu opću sramotu gradonačelnik koristi lažnim profilima na društvenim mrežama preko kojih grubo vrijeđa sugrađane koji se usude otvoreno kritizirati sumnjive i nemoralne poteze gradonačelnika i njegove gradske uprave.

Mandat koji je p(r)okazao da naš aktualni gradonačelnik nije nikakav liberal niti demokrat, jer je spreman zloupotrijebiti političku moć i utjecaj kako bi se na nedemokratski način obračunao sa svima koji se usude kritizirati njegovu vlast.

Mandat koji je još jednom p(r)okazao koliko se dolazak na vlast koristi za političko uhljebljivanje podobnih kadrova čime se kupuju gradski vijećnici. Mandat koji je ponovno p(r)okazao da je u Hrvatskoj poštenje smetnja, a znanje grijeh.

Mandat koji je p(r)okazao koliko su lokalni mediji pod kontrolom političkih moćnika koji se ne ustručavaju izravno utjecati na urednike, kako javnost ne bi saznala o njihovim nezakonitim poduhvatima ili kako bi onemogućili opoziciji da se predstavi javnosti.

Mandat koji je u potpunosti p(r)okazao da je naš aktualni gradonačelnik jedan obični lokalni šerif koji nema nikakvih viših interesa nego da se održi na vlasti pod svaku cijenu kako bi zadovoljio interese svojih sponzora i vlastitu želju za vlašću.

Mandat koji je p(r)okazao kako je došlo vrijeme da napravimo zaokret, da više kao društvo ne možemo nastaviti smjerom koji nas sigurno vodi propasti društvenih i moralnih vrijednosti, u ekonomsku stagnaciju i daljnje bezočno iskorištavanje većine od strane malobrojne moćne elite koja bezobzirno muze i osiromašuje sve ostale u državi.

I konačno, mandat koji je p(r)okazao da je promjena još uvijek moguća, da u našem gradu još uvijek postoje zdrave snage i ljudi koji neće šutjeti i koji su se spremni angažirati kako bi se usprotivili društvenoj nepravdi, korupciji te političkim i ekonomskim moćnicima radi općeg dobra.

Uskoro će izbori, i imati će priliku dati svoj glas ljudima koji smatrate da su ga zaslužili. Bez obzira za koga namjeravati glasati, IZAĐITE na izbore jer naši lokalni šerifi pobjeđuju ne zato što im većina građana podari povjerenje na izborima, već zato što većina građana ne izlazi na izbore.