Isti čovjek, iste priče, iste laži

Sasvim očekivano, i potpuno lažno, gradonačelnik i njegovi podupirači prikazuju novu odluku Vrhovnog suda kao konačno „iskupljenje“ Ivana Čehoka od njegovih grijeha.

Istina je posve drugačija. I dalje na čelu grada, i kao kandidata za novi mandat imamo istog čovjeka. Čovjeka protiv kojeg se, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela na štetu grada, vode tri kaznena postupka (Mercator, Karingotnka, POS i zamjena zemljišta). Čovjeka koji je optužen da je oštetio grad i sebi priskrbio korist, bilo radeći s Davorom Pataftom (koji je i dalje uskočki optuženik), bilo s (nedavno osuđenim) Miroslavom Bunićem, bilo s Eduardom Brumenom, bilo s (nedavno osuđenim) Miljenkom Ptičekom. Društvo vrijedno svakog povjerenja.

Nije Ivan Čehok žrtva svih onih koje beskrajno u svom bijesu napada, već su Varaždinci i naš grad žrtve njegove dvadesetogodišnje egoistične tiranije. Tiranije čovjeka koji svojim protivnicima namješta otkaze, koji ušutkava kritičare, koji zatire slobodu medija, koji besramno vrijeđa sugrađane putem lažnih profila, koji laže i kad mu je oportuno govoriti istinu.

Mogućnost da takav čovjek ostane na čelu našeg grada daje nam beskrajnu inspiraciju i beskrajnu snagu da nastavimo s našom beskompromisnom borbom, a njegove objede, klevete i vrijeđanja samo pokazuju koliko nas se boji i da smo u toj borbi na pravom putu.