Na press konferenciji predstavlili smo listu za gradsko vijeće uz podršku MOŽEMO!

Članovi nezavisne političke platforme Budimo grad u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. u 18,30 sati, na Starom gradu predstavili su svoju nezavisnu listu kandidata za gradsko vijeće. Kako Budimo grad nije politička stranka, ta lista će na glasačkom listiću, pod brojem 8, nositi naziv:

Kandidacijska lista grupe birača – nositeljica Dubravka Novak.

Nositeljica liste Dubravka Novak istaknula je kako se na listi nalazi 11 kandidatkinja i 10 kandidata različitih struka i područja djelovanja koji su se okupili jer smatraju da je u Varaždinu nužna promjena u upravljanju gradom. Na listi se nalazi 18 osoba s visokom stručnom spremom, 2 osobe s višom stručnom spremom i jedna osoba sa srednjom stručnom spremom.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, Ana Petrić, poimenice je predstavila svakog kandidata, te naglasila kako se radi o ostvarenim ljudima, spremnim uložiti svoje znanje, trud i vrijeme i pozvala građane da izađu na izbore i daju im svoje povjerenje.

Najmlađa kandidatkinja s liste, dvadesetčetverogodišnja diplomirana politologinja i aktivistica Dorotea Strelec, u svom govoru naglasila je kako lista sadrži i mlade osobe kojima platforma Budimo grad daje prostora i pruža priliku za aktivno djelovanje.

Kratak govor održao je i varaždinski galerist i roker, pjevač benda Crna kronika, Ignac Klarić, koji se osvrnuo na klijentelizam, korupciju i interesne postizborne koalicije političkih aktera koje su ga, kako je istaknuo, motivirale da se građanski aktivira kroz platformu Budimo grad.

Listi za gradsko vijeće Budimo grad i Dubravki Novak kao nositeljici te liste, u i ime „Možemo!“ došla je pružiti saborska zastupnica Sandra Benčić. „Budimo grad im i dijelimo zajedničke vrijednosti, ono što smo mi prije četiri godine započeli u Zagrebu, to isto Budimo grad započinje u Varaždinu. Lokalne inicijative poput ove uzrokuju tektonske poremećaje u korupcijskoj hobotnici kojoj svjedočimo posljednjih 30 godina diljem zemlje. Ovi izbori mogu biti točka preokreta koji će tu klijentelističku hobotnicu srušiti.„ rekla je Benčić i pozvala Varaždince da izađu na izbore i daju svoj glas Budimo grad.

Svi kandidati liste za gradsko vijeće predstavljeni su na našoj web stranici: