Izađi i IZBORI se!

TIČE NAS SE TKO I KAKO UPRAVLJA VARAŽDINOM!

U njemu živimo, radimo, tu su nam obitelj i prijatelji. Važno je kako se upravlja gradom, na koji se način odlučuje, pogoduje li se nekome iz privatnih interesa?

Proračun je naš dio plaće koji ide u zajedničku blagajnu za potrebe svih nas. Važno je kome ga povjeravamo. Poštuje li ta osoba zakon i pogoduje li nekome kad troši taj novac? Na koji nam se način obraća, sluša li naše potrebe i želje? Sluša li stručnjake kad odlučuje o izgradnji, prometu, komunalijama?

Gradska uprava je tu da nam pruži najbolje moguće javne usluge po najboljoj mogućoj cijeni.

SVAKI GLAS JE VAŽAN!

Nije točna ona „ne idem na izbore jer ja ionako ne mogu ništa promijeniti“. Na izborima biramo gradonačelnika/cu i vijećnike i doslovno jedan glas može presuditi. Ne izađete li na izbore, ne sudjelujete, ne odlučujete. Netko drugi će izabrati. Jači, moćniji, umreženi, discipliraniji, oni koji znaju da je svaki glas važan.

NE! NISU SVI ISTI!

Niti su ljudi, niti programi, niti način, niti prioriteti isti. Zato se treba informirati, razmisliti i izdvojiti pola sata tu nedjelju 16. svibnja i zaokružiti onog za koga smatrate da će, prema vašem shvaćanju i stavovima, najbolje voditi grad. Na kraju krajeva, vi odlučujete. To je vaše pravo i odgovornost. Priliku za to imamo samo jednom u četiri godine.