Lažljivi političar ili nesposobni direktor?!

Oboje.

Već punih osam mjeseci bivša gradska vlast zna da se miješani komunalni otpad koji Čistoća prikuplja iz domaćinstava u Varaždinu i susjednim općinama neće imati gdje odložiti. Već OSAM MJESECI, sada bivši gradonačelnik Ivan Čehok, zna da nakon što je u listopadu istekao ugovor s odlagalištem gdje se odvozilo varaždinsko smeće, treba sklopiti novi ugovor s njima ili pronaći drugo dugoročno rješenje. Upravo toliko vremena ista ta gradska vlast, Ivan Čehok i uprava Čistoće imali su za pronalazak rješenja ovog problema. NISU PODUZELI NIŠTA. Ugovor je istekao, rješenje nisu našli.

Jučer, 10. lipnja, nekoliko dana nakon što je nova vlast na čelu s Nevenom Bosiljem preuzela upravljanje Gradom, odlagalište je zatvorilo svoja vrata za kamione s varaždinskim otpadom. Umjesto na odlagalište, Čistoća otpad odvozi u Poljanu Biškupečku i tamo ga gomila u pretovarnoj stanici.

Iako je do 2020. godine Čistoća imala zaključen ugovor s odlagalištem Piškornica, za 2021. godinu uprava Čistoće ocijenila je sklapanje ugovora s Piškornicom neprihvatljivim. Piškornica im je poslala prijedlog ugovora koji je do danas ostao nepotpisan, a uprava Čistoće izmišlja razloge za nepotpisivanje tog ugovora (!?). Istovremeno, bivši gradonačelnik Ivan Čehok u prosincu prošle godine u medijima je najavljivao da će Čistoća raspisati natječaj na koji će se moći javiti i vlasnik MBO-a iz Brezja.

Danas taj isti Ivan Čehok pod prozorom Gradske vijećnice novog gradonačelnika proziva za nerad. Spočitava mu odlaganje otpada u Poljani i smrad zbog kojeg se navodno već počelo buniti lokalno stanovništvo.

Bezobrazno i licemjerno postupanje bivšeg gradonačelnika. Umjesto da je poduzeo radnje na rješavanju ovog problema na najpovoljniji način i na vrijeme, on je, znajući da će početkom lipnja odlagalište prestati preuzimati otpad, novoj vlasti ostavio vruć krumpir. I ne samo to, sada bez imalo srama i odgovornosti ima obraza novog gradonačelnika prozivati za vlastite neuspjehe!

A zašto? Samo zato da ovaj unosan posao pokuša umjesto Piškornici, predati u MBO, po trostrukoj cijeni!

Nakon skladištenja 100 000 tona bala smeća na vodozaštitnom području na ulazu u grad kako bi posao sa otpadom namjestio svom kompanjonu Davoru Patafti, mislili smo da smo već sve vidjeli, međutim, Ivan Čehok uspio je ovime sam sebe nadmašiti. Nažalost, (ponovno) ugrožava zdravlje Varaždinaca. Povijest se ponavlja?