Otpad se gomila, Skroza gladi mace

I dok se, posve opravdano, upućuju brojne kritike novom gradonačelniku u vezi njegovog pristupa rješavanju krize s odvozom mješovitog komunalnog otpada, direktor Čistoće, Davor Skroza u cijeloj priči prolazi neopaženo.

Čistoću d.o.o. osnovale su jedinice lokalne samouprave i na nju, temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, prenijele obavljanje javne usluge prikupljanja komunalnog otpada. Čistoća d.o.o. je trgovačko društvo.

U trgovačkom društvu, njegove poslove vodi njegova uprava. Jedini član uprave Čistoće d.o.o. je – Davor Skroza. Upravo je Davor Skroza ona osoba koja je zadužena i odgovorna pronaći rješenja i osigurati da Čistoća može uspješno obavljati javnu uslugu koju su joj Varaždin i druge JLS povjerile. Iz njegovog ponašanja proteklih godina, svađanja s građanima po društvenim mrežama, sudskih obračuna s kritičarima, tjeranja svoje vizije obračuna PDV-a, a sada i odbijanja da sklopi ugovor s Piškornicom, čime nas je sve doveo u ovu smrdljivu situaciju, jasno je da ni karakterom, a ni znanjem, nije osoba koja može riješiti zahtjevne probleme.

Umjesto otpadom, on se u posljednje vrijeme više bavi nabavom „buseka“ da javni novac nastavi bacati u još jednu jamu bez dna, kao i udomljavanjem mačaka. Lijepo, ali to mu nije primarni posao.

Čistoća d.o.o. ima i nadzorni odbor. Njegov zadatak je nadzirati rad uprave društva. Po potrebi smijeniti postojeću i imenovati novu. Na žalost, osim Vjerana Strahonje, od drugih članova nadzornog odbora, nismo čuli ni riječi. Predsjednik NO Miljenko Ernoić i njegova zamjenica, Lovorka Gotal Dmitrović, vjerojatno negdje odmaraju uz dobro rashlađeni pjenušac.