Javno nije privatno

Gradonačelnik Bosilj je službenim autom otišao na godišnji odmor. Sukladno „zakonu i pravilniku“ ima pravo koristiti službeni auto 24 sata, uključujući privatne potrebe.

NEBITNO!

Službeni auto je upravo to – auto koji će se koristiti za potrebe službe. Kad si na moru, možda odradiš pokoji sastanak, ali prvenstveno si na godišnjem odmoru. Jednostavno nije lijepo, uz plaću koja je 3-4 puta veća od prosječne plaće njegovih sugrađana, koristiti i službeni auto na trošak grada. Nebitno je koliko je kilometara napravio Ivan Čehok, nebitno je ima li gradonačelnik pravo na regres i božićnicu, nebitno je dobiva li rješenje o korištenju godišnjeg odmora.

Bitno je da je svjestan da je izabran da se ponaša drugačije. Izabran je da ovakve prizore više ne gledamo. Da ne časti prijatelje službenom karticom, da ne vozi obitelj u službenom autu i ne plaća gorivo na privatnim putovanjima na trošak Grada. To nije populizam, to je elementarna pristojnost i poštovanje prema onima koji te plaćaju. Ako gradonačelnik ili njegov zamjenik imaju potrebu u privatne potrebe koristiti auto – mogu ga kupiti i financirati od svoje (više nego pristojne) plaće.