Politiku van iz škola

Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi jasno određuje kakve su nadležnosti u upravljanju školama. Školom upravlja ŠKOLSKI ODBOR. Školski odbor daje prethodnu suglasnost u vezi sa zasnivanjem radnog odnosa u školi. O zasnivanju i prestanku radnog odnosa u školskoj ustanovi odlučuje RAVNATELJ uz prethodnu suglasnost školskog odbora.

Što radi osnivač (grad u slučaju osnovne škole)? Grad osigurava plaće i ostala materijalna sredstva za rad škole. To osigurava bez obzira sviđa li mu se kako školski odbor upravlja školom.

Kakva je uloga gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i gradskih vijećnika u upravljanju školom i zapošljavanju u školi? NIKAKVA. Kakva je uloga župana i županijskog pročelnika za školstvo? JOŠ MANJA OD NIKAKVE.

Platforma „Budimo grad“ je u školske odbore predložila ljude za koje vjerujemo da su dorasli ulozi koju su preuzeli. Školski odbori i ravnatelji imaju našu punu podršku da školama u Varaždinu upravljaju po svom najboljem znanju i savjesti. Ostali neka se prime svog posla.