Tko je popio aroniju za 13 tisuća kuna?

Nakon gubitka izbora bivši gradonačelnik i njegovi suradnici počeli su se gotovo svakodnevno javljati preko medija, društvenih mreža, osobno, ali i iza mnogobrojnih lažnih profila, pokušavajući javnost uvjeriti da smo isti kao i on. Takvu sliku stvara planski, na temelju laži i manipulacija, kako bi poslao poruku da su svi političari korumpirani i vođeni osobnim interesom. Jučer smo imali još jedan igrokaz s istim ciljem.

I zato – kratki odgovor bivšem gradonačelniku: nisu svi političari isti, nisu svi političari kao Vi! Jasno nam je kako je Vama to nemoguće shvatiti, ali postoje ljudi koji politiku razumiju na jedan drugačiji način. Kao obavezu prema zajednici, a ne kao sredstvo osobne koristi i osobnog probitka. Lažima nećete promijeniti istinu. Ne, grad nije imenovao niti jednog našeg člana u nadzorne odbore. Od svih upravnih vijeća samo jedan član Budimo grad je imenovan u upravno vijeće. Ne postoje nikakve nesuglasice glede imenovanja direktora gradskih tvrtki. Vrlo jednostavno: mi ne razmišljamo na taj način. Za direktore gradskih tvrtki provest će se javni natječaji. Natječaji će biti otvoreni i transparentni i pozivamo sve stručne i zainteresirane osobe da se jave na natječaje kada se objave.

A što se tiče prethodne vlasti, danas smo dobili dio odgovora na pitanje našeg vijećnika Ivana Obadića, koji pokazuje način kako je ona funkcionirala, i koliko novaca je isplaćeno gradskim vijećnicima s Čehokove liste i HDZ-a. Milijuni kuna su otišli na njihove račune za idejna rješenja, zemljišta, darove…

Ovakvo rasipanje gradskim novcima se više ne smije ponoviti. Zato ćemo tražiti da se uvede obveza da se nakon završetka mandata objavi na stranicama grada sva primanja gradskih vijećnika po svim pravnim osnovama od strane Grada, gradskih tvrtki i ustanova.