Nisu Varaždinci tunel da ih farbate

Direktor „Parkova“ upravlja u mandatu prihodom od cca. 100 milijuna kuna i ostvari bruto plaću od preko milijun kuna. Vodi društvo sa stotinjak zaposlenih.
Stranački uhljebi nakon svakih izbora izmjenjivali su se na čelnoj poziciji Parkova. Potonji, HDZ-ov, svoj je mandat zaključio uz otpremninu od gotovo 300 000 kn.
Natječaj za novog direktora „Parkova“ objavljen je u Varaždinskim Vijestima. Listu tiraže 1500 primjeraka. Tako se to radi kad trebaš alibi da je oglas javno objavljen ili želiš da se što manje ljudi javi na natječaj jer već znaš kome je ta pozicija namijenjena.
Ako nam je cilj angažirati kvalificiranog i neovisnog stručnjaka za ovu odgovornu funkciju, hoćemo li ga pronaći oglasom u lokalnom glasilu tiraže 1500 primjeraka?
Proces regrutiranja kvalitetnog kandidata za takvu poziciju prilično je jasan. Oglasi na MojPosao, Linkedinu, Lideru, Poslovnom dnevniku i angažiranje agencije koja ne samo da raspolaže bazom takvih kandidata, već će napraviti i psihološko profiliranje i testiranje.
Komplicirano ili skupo? Nije. Kvalitetno vođeno poduzeće to radi za svako iole ozbiljnije radno mjesto.
Obzirom da se radi o poduzeću u gradskom vlasništvu, životopisi i programi upravljanja kandidata neka budu dostupni javnosti, a predstavljanja kandidata neka budu javna.
Varaždinke i Varaždinci su birali promjenu. Ne promjenu jednih uhljeba drugima, ne promjenu stranačkog kadra na čelnim funkcijama, već promjenu načina upravljanja našim gradom.