Partneri u promjenama, a ne u prevari birača

Preuzeti odgovornost ne znači zasjesti u direktorsku fotelju s podužim popisom beneficija i ogromnim otpremninama. Oni koji su to od nas očekivali ostat će razočarani. Nismo došli dijeliti plijen nego raščistiti nered, inzistirati na odgovornosti i poštivanju zakona.

Spremni smo podržati sve ono što donosi stvarnu promjenu na bolje. To činimo i od toga nećemo odustati. Uostalom, to smo jasno istaknuli kad smo tražili povjerenje birača. I oni koji su nam ponudili suradnju to su znali. Mi nismo nikoga zavaravali niti obmanuli. Niti smo izdali bilo čije povjerenje. Jednako tako ne namjeravamo izdati ni povjerenje birača. Žao nam je što je suradnja zapela na našem inzistiranju na zakonitosti, odgovornosti i promjenama koje su nužne da bismo vratili povjerenje građana u politiku.

Želimo se baviti rješenjima kućanske rampe, pothodnika, nagomilanih bala, te ostalim problemima važnim za kvalitetu života. No kako da vjerujemo da će se raditi prema najboljim praksama, sa ljudima koji nude najbolja rješenja, kad nas se stalno optužuje za nesuradnju samo zato jer tražimo poštivanje zakona i odgovornost onih koji su te zakone prekršili? Kako je rekao pokojni Ivica Račan – Možemo izgubiti vlast, ali ne smijemo izgubiti obraz.

Mi od naših programskih partnera ne tražimo ništa što oni već sami nisu obećali građanima prije izbora- drugačije upravljanje gradom. Očekujemo od njih da održe obećanje, a mi ćemo ih u tome rado i bez rezerve podržati.