Što to ima u ljudima tužno…

…da se pri punoj svijesti, s 30 godina, učlane u HDZ?

U očajnoj namjeri da zaštiti korupcijsko klijentelističku doktrinu svoje stranke, gradski vijećnik HDZ-a i izaslanik Vlade RH Damir Habijan nije se libio iskoristiti ni svečanu sjednicu grada za obračun s nama, indirektno nas optuživši za destrukciju:

“Međutim, destruktivna politika nastavlja svoj pohod dalje i ne misli stati, jer ona u sebi ne sadrži želju za boljim životom, već kroz ispraznost floskule i demagogije ruši zdrave temelje društva i vodi u apatiju i beznađe. Destrukcija se neko vrijeme može prikriti nastojanjima za promjenama koje će osigurati bolji život za građane, ali u konačnici svaka takva politika prije ili kasnije se razotkrije, samo je pitanje da li se navedena društvena anomalija prepozna na vrijeme i zaustavi prije nego bude kasno.”

G. Habijan pokušao je zamijeniti teze kao što to on i njegova stranka često čine. Od njega, koji savjest izjednačuje s kukavičlukom, očekivano. Ukazivanje na nezakonitost i korupciju za njega su rušenje i uništavanje ugleda i časti. Nije to ni čudno s obzirom na dugogodišnje iskustvo i uhodanu praksu njegove stranke u korupciji, pogodovanjima, lopovluku i nasilništvu s mnogobrojnim sudskim epilozima.

Počašćeni smo kada se članovi te stranke uzjogune i otvoreno nas napadaju. G. Habijan, nismo mi društvena anomalija kako nas pokušavate prikazati, već otpor vašoj destruktivnoj politici koja Hrvatsku drži razapetu na začelju Europe. Politici koja je dovela do toga da smo kao društvo postali imuni na korupciju, nepotizam i lopovluk.

Protekli tjedan upozorili smo na nova imenovanja u Razvojnoj agenciji Sjever i na Gradskim bazenima, koja predstavljaju nastavak ustaljene politike odabira podobnih stranačkih kadrova, a ne sposobnih. Napali su nas sa svih strana jer smo isticali nalaze interne revizije koja je utvrdila veoma ozbiljne nepravilnosti u organizacijskom i financijskom vođenju HNK Varaždin koje se izdašno financira iz proračuna grada.

Nećemo stati. Svoj „pohod“ ćemo nastaviti. Bit će to i dalje ukazivanje na nezakonitosti i korupciju. Bit će to i dalje pozivanje na transparentnost i odgovornost u upravljanju gradom i gradskim proračunom, pozivanje na otvorenost javnosti i uključivanje struke i građana. Destrukcija? Ne. Baš naprotiv!