Jasno i glasno

Ponekad imamo dvojbe trebamo li se očitovati oko svjetonazorskih pitanja, koja nadilaze naše lokalne okvire i lokalno djelovanje „Budimo grad“. Kada je riječ o inicijativama koje žele ograničiti pravo žene na izbor, takvih dvojbi nemamo, niti ih smije biti.


Pitanje pobačaja nikad se neće riješiti zabranama. Zabrane i ograničenja neće smanjiti broj pobačaja, oni će tek dovesti do toga da prilikom njihovog provođenja više žena umre ili pretrpi teške posljedice za svoje zdravlje. Pobačaj mora ostati legalan, dostupan i besplatan. Jedino rješenje jesu edukacija, dostupnost kontracepcije te otvoren i pozitivan odnos prema ljudskoj spolnosti. To je zadatak i društva i obitelji. Brigu za život imamo prilike pokazati u tisućama slučajeva nakon rođenja djeteta, a opet u tome ne uspijevamo. Pod krinkom „brige za život“ na mala vrata želi se progurati jednoumlje i kontrola privatnog života građana.


Zato Vas pozivamo da se ove subote u 10,30 sati na Starom gradu kod kule pridružite Suboti za slobodu u našem Varaždinu, u organizaciji Udruge mladih V.U.K., da svi zajedno pokažemo kako ćemo se jasno i glasno usprotiviti svakom ograničavanju i zatiranju teško stečenih sloboda i prava.