O bitnom i nebitnom

U priopćenju od 7. lipnja 2022. godine, gradonačelnik Bosilj nam poručuje: “Gospodi iz Budimo grad poručujem da se umjesto ulaska u Čehokov vlak lažnih optužbi oglase oko lažnog predstavljanja varaždinskog Voldemorta koji s adrese budimo.grad.vz@gmail.com, potpisujući se kao Budimo grad, šalje dopise u Fond i ministarstva, pokušavajući opstruirati rješenje bala, što oni dobro znaju.”

Dakle, naše konstruktivne i dobronamjerne kritike i prijedloge, kako sadašnje, tako i prethodne, a vezano uz zakonitost imenovanja Brune Istera na čelo Varkoma, naziva lažnima i traži da se oglasimo oko lažnih mailova i nekakvog “Voldemorta” (?!).

Kao prvo, nas u ovoj priči ne zanima Čehok, zauzimamo se za zakonitost i javni interes. Drugo, gradonačelnik Bosilj očito ima sumnje da Ivan Čehok koristi e-mail adresu budimo.grad.vz@gmail.com i da s te adrese šalje e-mailove prema Fondu za zaštitu okoliša. Platforma Budimo grad niti koristi, niti je ikad koristila tu e-mail adresu. Informaciju da se nešto tako događa neformalnim putem došla je do nas upravo od njega i odmah smo zatražili da nam dostavi presliku te korespondencije, kako bismo mogli poduzeti potrebne korake zbog lažnog predstavljanja. Nije htio tome udovoljiti pa Platforma Budimo grad ne zna niti tko, niti što, niti kome piše s ove e-mail adrese.

To zna Neven Bosilj, koji po tom pitanju može poduzeti što god treba, ali ne poduzima ništa. Žalosno je da se gradonačelnik Bosilj (slično svojem prethodniku) koristi smiješnim optužbama za dnevnopolitička prepucavanja i pokušava pažnju javnosti skrenuti s pravih problema. A nezakonito izabrani direktor na čelu Varkoma je pravi i velik problem koji se neće moći samo tako pomesti pod tepih lansiranjem nebitnih spinova.