Zašto Avar i Lešina lažu? Jer ne mogu drugačije

Između ostalih nevolja, glupost ima i ovu osobinu – uvijek se ponavlja. A ovo je još jednom pokazao bivši zamjenik gradonačelnika Čehoka i bivši gradski vijećnik Avar.

Za početak isprika javnosti. Ne želimo spuštati se na razinu svakodnevnih jalovih političkih prepucavanja kojima se časte političke veličine našeg grada. Ali ponekad treba reći istinu.

O čemu se radi?

U petak su Avar i Lešina opet održali konferenciju za medije na kojoj su govorili o navodnim nezakonitostima u procesu nagodbe s grupacijom T&H Invest koju je Gradsko vijeće izglasalo 14. travnja 2022. godine. Na idućoj sjednici u srpnju Gradsko vijeće izglasalo je odluku o ukidanju javnog dobra u općoj uporabi na dvije zemljišne čestice prema Ugovoru o nagodbi.

Avar si na svoju žalost nije mogao pomoći i opet je izjavio neistinu tako uobičajenu za njegove javne nastupe. Naime, dotični je istaknuo da smo i mi podržali navedenu nagodbu i odluku o ukidanju javnog dobra. Htio je pri tom poentirati i dokazati da su nam „usta puna transparentnosti i korektiva vlasti“, a samo „slijepo dižemo ručice i bavimo se proglasima o kvaliteti zraka u Varaždinu.“

Nama je jako drago što je Avar navedeno izjavio. Jer nije mogao izabrati bolji primjer da smo uistinu dizali ruke za odluke za koje smo smatrali da su korisne za naš grad. Ili smo bili protiv kada smo smatrali da nisu. Jedini smo glasali protiv nagodbe s grupacijom T&H Investom. Čehok i njegovi vijećnici nisu se ni pojavili na sjednici. Jedini smo glasali protiv odluke ukidanju javnog dobra. Čehok, Lešina i ostali Čehokovi vijećnici su bili suzdržani.

carstvu laži kojima obmanjuju javnost.

Nama je jasno da njih ne zanima ni opće dobro i interes građana. Da ih zanima, onda bi već odavno imali transparentnu gradsku upravu. A tada bivši gradonačelnik ne bi toliko hodočastio po sudovima.

Nama je jasno da njih ne muči ni zdravlje naših građana. Da ih brine onda bi nešto napravili po pitanju loše kvalitete zraka koji udišemo, i ne bi sakrivali od javnosti poražavajuće rezultate mjerenja kvalitete zraka. No, ponekad je zabavno pratiti konferencije Čehoka, Avara i Lešine. Kao ove posljednje. Jer se možemo jedino nasmijati količini laži i gluposti koju su u stanju s lakoćom izgovoriti. Ali u većini slučajeva je tužno i sramotno. Sramotno jer svi znaju što je bivši gradonačelnik radio i kako je vladao Gradom, a sada se pretvara da mu je javni interes na prvom mjestu. Što sigurno nije. Tužno jer podcjenjuju vlastite građane. Tužno jer su i dalje spremni izokretati činjenice i bezočno lagati javnost kako bi se ponovno dokopali vlasti i prilike da nastave – po starom.